Citroencake met biologische karnemelk

2 personen 55 minuten

Probeer nu de overheerlijke 'Citroencake' bereid met Campina Biologische karnemelk. De bereiding van dit gerecht is ook te zien in het RTL 4 programma 'Miljuschka Kookt'.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 220 gr gesmolten boter- bijvoorbeeld Campina Boutergoud bakken en braden
  • 330 gr fijne suiker
  • 120 gr Campina Biologisch karnemelk
  • 2 el citroenrasp
  • 60 ml citroensap
  • 300 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 320 gr poedersuiker (icing)
  • 1 el citroensap (icing)
  • 2 el water (icing )

Benodigdheden

Tulbandvorm van ongeveer 2,5 liter

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Doe de boter, suiker, eieren, karnemelk,, bloem, bakpoeder, citroensap en rasp in een kom en klop dit door om goed te combineren.
  3. Vet de tulband vorm goed in. Ik doe dit met boter of met bakspray en bestrooi de vorm vervolgens met wat bloem. Dit klop ik goed uit boven de gootsteen en dan pas gaat het beslag erin.
  4. Zet de vorm in de oven voor 40-45 minuten of tot deze goudbruin en gaar is.
  5. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Stort uit op een rek en laat afkoelen voor je de icing erover doet.
  6. Maak de icing door de poedersuiker te mengen met het citroensap en het water. Verdeel dit over de tulbandvorm en laat opdrogen.
  7. Eetsmakelijk!