Cheesecake met blauwe bes en magere vanille kwark

12 personen 25 minuten

Chef topsportrestaurant Papendal Erik te Velthuis heeft Campina vanille kwark gebruikt in een heerlijke cheesecake, afgemaakt met blauwe bessen.

Ingrediënten

  • 150 gr speculaasjes fijngemalen
  • 110 gr banaan, fijngeprakt
  • 4 eieren
  • 250 gr biologische ricotta kaas
  • 350 gr Campina magere vanille kwark
  • 200 gr mango, fijngeprakt
  • 30 gr gemalen kokos
  • 1 cm rasp van verse gember
  • 250 gr blauwe bessen

Benodigdheden

  • Springvorm
  • Bakpapier
  • Beslagkom
  • vork
  • Mixer

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Neem een springvorm van 25 cm en bekleed de bodem met bakpapier
  3. Meng in een beslagkom de gemalen speculaas samen met de geprakte banaan tot een deeg. Dit gaat het beste met de handen door het deeg even goed te kneden tot een samenhangend deeg
  4. Leg de deegbol in het midden van de springvorm en verdeel dit met een vork over de taartbodem en druk het deeg wat aan
  5. Doe de ricotta kaas, kwark, mango, gember en kokos in een beslagkom en meng met de mixer mooi glad
  6. Mix 1 voor 1 de eieren er doorheen, dus na ieder ei even kort mixen tot er een homogeen beslag ontstaat
  7. Spatel vervolgens de blauwe bessen er door heen
  8. Giet het beslag op de biscuit bodem
  9. Bak de tart 40 minuten in het midden van de oven
  10. Daarna de oven uitzetten maar laat de taart er nog 15 minuten in staan
  11. De bovenkant van de taart moet nu mooi stevig aanvoelen
  12. Laat de taart afkoelen en snij in punten