Campina melk

Een koud glas melk is op elk moment van de dag heerlijk. En ook nog eens heel gezond. Campina melk bevat van nature voedingstoffen die je elke dag nodig hebt zoals calcium, proteïne en vitamine B2 en B12. Campina melk is te krijgen in magere, halfvolle en volle variant, biologisch en niet-biologisch. Zo kan iedereen genieten van een lekker glas melk!

Wil je meer weten over lactose vrije- of biologische melk? Neem dan een kijkje op onderstaande pagina’s!



Wist je dat Campina melk van nature een bron is van:

  • Calcium voor sterke botten en tanden
  • Proteïne voor bijdrage aan groei en herstel van je spieren
  • Vitamine B2 en B12, helpen energie te halen uit je voeding 

Een gevarieerde voeding en gezonde leefstijl zijn belangrijk. Met de aanbevolen 450 ml zuivel per dag krijg je belangrijke voedingsstoffen binnen. 

Ontdek onze recepten met melk

Ontbijtmuffin
on the go



Havermoutrecept met blauwe bessen, walnoten en dadelstroop



Melksmoothiebowl





Wat is het verschil tussen magere, halfvolle en volle melk?

Wanneer de melk van de koe afkomt bevat deze gemiddeld ruim 4 procent vet. De verschillende soorten melk worden pas in de
fabriek gemaakt.  Dat gaat als volgt in zijn werk:
  1. De melk wordt heel snel rond gedraaid in een machine om het vet van de melk af te scheiden. Dit noemen ze centrifugeren.
  2. Het vet dat over blijft is room, om bijvoorbeeld slagroom of boter van te maken. Zo wordt er zo min mogelijk verspild!
De meeste voedingsstoffen zitten in het niet-vette gedeelte van de melk en gaan gelukkig niet verloren bij het afromen van de melk. Zo kan iedereen genieten van een lekker glas melk!