Hoofdbanner Eerste Lentedag

Hoofdbanner Eerste Lentedag

Campina viert de Eerste Lentedag!

Campina viert ieder jaar de start van de lente met de opening van het boerenseizoen. De staldeuren worden weer geopend en de koeien gaan naar buiten. Zodra de staldeuren openen, springen de koeien een gat in de lucht om de weide weer te betreden! Dit jaar zal topschaatser en Campina-ambassadeur Sven Kramer de eer om de staldeuren te openen bij boer Coen te Soest op 20 maart 2022.  

Via onze Campina Facebook kan je live meekijken hoe het startsein wordt gegeven op de boerderij van boer Coen.

 

Dit is boer Coen, tijdens de campina eerste lentedag 2022 zullen zijn 150 koeien al dansend en springend de weide betreden, een groot spektakel en dit kun je live volgen via onze Facebookpagina

Bij boer Coen staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Samen met vele andere Campina boeren besteedt hij extra aandacht aan koe, natuur en klimaat. Steeds meer Campina producten worden gemaakt van de melk van deze boeren, en zijn te herkennen aan het PlanetProof-keurmerk. Ontdek op onze duurzaamheidspagina hoe steeds meer boeren van Campina bijdragen aan een duurzamere toekomst.

 

Boer Coen

Campina viert ieder jaar de start van de lente met de opening van het boerenseizoen. De staldeuren worden weer geopend en de koeien gaan naar buiten. Zodra de staldeuren openen, springen de koeien een gat in de lucht om de weide weer te betreden! Dit jaar had topschaatser en Campina-ambassadeur Patrick Roest de eer om de staldeuren te openen bij boer Edwin te Baarn. 

In 2021 was de Campina Eerste Lentedag éxtra bijzonder. Er was dit jaar muzikale begeleiding. Het 13-jarige muzikale talent Kenneth Johnsen speelde op zijn viool een muziekstuk over het lentegevoel, terwijl de koeien in de wei hun 'dans' opvoerden. Bekijk hiernaast de vrolijke beelden!

Wil je de koeien in het echt bekijken?

Kom dan naar de Campina Open Boerderijdagen op 27 mei en 6 juni. Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de deelnemende boerderijen in 2022.

Meer informatie