1 op de 3 heeft vitamine D tekort

Drink daarom Campina Actieve dag
Campina Actieve dag is halfvolle melk met éxtra Vitamine D en ijzer. Vitamine D en ijzer heb je élke dag nodig voor een gezond en actief leven. Maar wist je dat:

1 op de 3 een tekort aan VITAMINE D heeft? Vitamine D helpt om calcium uit de voeding op te nemen en draagt bij aan het behoud van botten en tanden.
Lees meer ›

Een groot deel van onze vitamine D krijgen we van de zon, dat wordt door onze huid zelf aangemaakt. Ongeveer 1/3 deel halen we uit onze voeding.

Ondanks de ruime keuze voor voedingsmiddelen is uit onderzoek toch gebleken dat in Nederland sommige mensen een groot risico hebben op een tekort aan vitamine D. Je moet hierbij denken aan kleine kinderen, zwangeren, mensen met een getinte huidskleur en mensen die niet voldoende buiten komen.

Wist je dat je, voor voldoende vitamine D, elke dag een kwartier tot een half uur tussen 11.00 uur en 15.00 uur buiten moet komen? Heb je een kantoorbaan, dan is de kans groot dat je wel wat extra vitamine D kunt gebruiken. 1 Glas Campina Actieve dag bevat al 80% van de aanbevolen hoeveelheid vitamine D.

Vitamine D is nodig voor het normaal functioneren van je spieren en je immuunsysteem. Bovendien is het, net als calcium, nodig voor het onderhoud van je botten.

Voor meer informatie over vitamine D: Voedingcentrum

Lees meer over Campina Actieve dag

sluit ✕
10% te weinig IJZER binnen krijgt? IJzer draagt bij aan de cognitieve ontwikkeling en de vermindering van vermoeidheid. Lees meer ›

IJzer is een mineraal dat we elke dag nodig hebben. Het helpt bij de vermindering van vermoeidheid omdat het zorgt voor het vervoer van zuurstof door je bloed.

IJzer halen we voor een groot deel uit vlees en voor een deel uit groenten zoals broccoli en sperziebonen. Ook volkorenbrood bevat IJzer.

Veel mensen in Nederland krijgen te weinig ijzer binnen. Mensen die geen of weinig vlees eten hebben bijvoorbeeld vaker een ijzertekort. Daarnaast hebben vrouwen in de menstruatieperiode, die borstvoeding geven of zwanger zijn een hogere ijzerbehoefte.

Uit onderzoek blijkt zelfs dat 10% van de kinderen te weinig ijzer binnen krijgen en dat 35% van de vrouwen tussen 19 en 50 jaar een ijzertekort heeft (bron: voedingscentrum).

1 Glas Campina Actieve dag levert 17% van je dagelijkse ijzerbehoefte. Prima voor mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben.

Lees meer

sluit ✕

Één glas Campina Actieve dag levert 80% van je dagelijks benodigde hoeveelheid vitamine D en 17% van de dagelijkse ijzerbehoefte.

Goed om te weten

Bekijk het goede van Actieve dag

commercial

Bekijk de Campina Actieve dag commercial